Има пълно съгласие да се подготви енергийна стратегия и тя трябва

...
Има пълно съгласие да се подготви енергийна стратегия и тя трябва
Коментари Харесай

Николай Денков: Ще се подготви енергийна стратегия на страната

Има цялостно единодушие да се приготви енергийна стратегия и тя би трябвало да е основана на моделирането на развиването на енергийната система, което успяхме да създадем през юни, юли и август. Това, което сътрудниците предложиха е тази енергийна стратегия да се допълни с една индустриална тактика, тъй като най-големите консуматори на сила са точно огромните, индустриални предприятия, съобщи министър председателят Николай Денков след среща с представители на работодателските организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Според него главната рецензия от страна на работодателските организации е, че връзката на държавното управление във връзка с работодателите и на евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра. " Очаквам решение през днешния ден на Народното събрание. Направили сме всичко, което може да се направи в сегашния миг. Преговорите по тези документи стартират с тяхното внасяне ", добави министър председателят във връзка съглашението сред властта и протестиращите.

По думите му от една страна има недостиг, а от друга става въпрос за служащи от районите, които се чувстват застрашени. " Част от задачата на прехода е по какъв начин тези хора, които сега са обезпокоени за своето бъдеще, да схванат, че за тях би могло да има по-добри благоприятни условия, по-добро заплащане и по-добра работна среда. Но това значи да притеглим вложители, а това е и третата тематика, по която говорихме - по какъв начин да създадем подобен развой, при който да бъдат поканени най-хубавите и перспективни национални и международни вложители, тъй че да осигурим и икономическото развитие на страната, и допустимо най-хубави условия за работещите и техните фамилии ", разясни Денков.

Според работодателите диалозите са протекли в градивен дух, а съглашението е задоволително.  " Решенията на Народното събрание би трябвало да се извършват, би трябвало да се положат старания за по-интензивен обществен разговор, за доста повече бистрота и предвидимост при формулиране на проектите. Да не се затваряме единствено в енергийния бранш, само че и в цялата стопанска система, а и в по-далечна вероятност, тъй като има и други провокации, с изключение на енергетиката ", съобщи Цветан Симеонов от БТПП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР